Boston on yksi Yhdysvaltojen viehättävimmistä kaupungeista

Yhdysvaltojen itärannikolla sijaitseva Boston on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista kaupungeista, joka tunnetaan historiallisista nähtävyyksistään ja huippuyliopistoistaan. Kaupunki on suuresta koostaan huolimatta kaunis, kodikas ja viihtyisä. Boston on Massachusettsin osavaltion pääkaupunki, joten sinne on sujuvat kulkuyhteydet kaikkialta. Kaupungin sisällä pääsee puolestaan liikkumaan mukavasti julkisen liikenteen avulla.

Jokia, historiaa ja monipuolista arkkitehtuuria

Bostonille tuovat aivan oman luonteensa kaupunkia halkovat joet, joiden rannoilla voi nauttia rantatunnelmasta. Charles-joen Bostonin puoleista reunaa voi kulkea noin viiden kilometrin mittaista ulkoilureittiä pitkin, jossa törmää varmasti myös paikallisiin lenkkeilijöihin. Kaupungista löytyy niin kauniita historiallisia rakennuksia kuin taivasta tavoittelevia pilvenpiirtäjiäkin. Helpoin tapa ensikertalaiselle on tutustua kaupunkiin opastetulla kierroksella, sillä samalla kuulee historiallisten kohteiden taustat ja paikalla sattuneet mielenkiintoiset tapahtumat. Kaupungissa kulkee myös Duck Toureja, joilla matkataan samalla menopelillä maalla ja vedessä ympäri kaupunkia.

Jokia, historiaa ja monipuolista arkkitehtuuria

Freedom Trailin varrella voi luoda katsauksen vapaussodan aikoihin

Historiallisia nähtävyyksiä pääsee ihmettelemään esimerkiksi Freedom Trailin varrella. Tämä neljän kilometrin pituinen reitti kulkee kaupungin läpi ja matkan varrelle jää 16 historiallista nähtävyyttä 1600 – 1800 -luvuilta, joista kaikki liittyvät Yhdysvalloissa käytyyn vapaussotaan. Reitti on merkitty katuun punaisilla tiilillä. Merkittävin nähtävyys on Massachusetts State House, joka toimii osavaltion lainsäädäntörakennuksena. Mielenkiintoista on nähdä myös Bostonin vanhin edelleen pystyssä oleva rakennus Paul Revere House, joka on entinen asuintalo. Nähtävänä on myös Yhdysvaltojen vanhin julkinen koulu, Boston Latin School, joka on perustettu jo vuonna 1635. Lisäksi Freedom Trail kulkee kirkkojen ja hautausmaiden ohitse ja halutessaan voi samalla vierailla useiden historian merkkihenkilöiden viimeisillä leposijoilla.

Freedom Trailin varrella voi luoda katsauksen vapaussodan aikoihin

Museomatkailijan unelmakohde

Museot eivät Bostonista lopu kesken ja valittavana on laajasti taiteita, kulttuuria ja historiaa. Erityisen tunnettu on Museu of Fine Arts, sillä tämä kuvataidetta esittelevä museo on yksi Yhdysvaltojen suurimmista. Museon tarjontaan kuuluu taidetta niin Pohjois-Amerikasta kuin Euroopastakin, sekä taide-esineitä mm. Egyptistä, Kiinasta ja Japanista. Lasten kanssa kannattaa suunnata puolestaan Bostonin lasten museoon, joka on toimiva yhdistelmä toimintaa, tietoa ja hauskanpitoa.

 

Seikkaile eri kaupunginosissa tai vaikka yliopiston kampuksella

Yksi Bostonin suosituimmista kaupunginosista on North End, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Täältä löytyvät Bostonin parhaat italialaiset ravintolat ja viehättävät kahvilat. Tunnelmaa löytyy myös pittoreskista Beacon Hillin kaupunginosasta. Taiteiljat ja muut boheemit asukkaat suosiat puolestaan South Endia. Esikaupunkialueista kannattaa tutustua ainakin Cambridgeen, jossa näkee paitsi siirtomaa-ajan arkkitehtuuria ja kauniita mukulakivikatuja, myös maailman kuuluisimmat yliopistot Harvard ja teknillinen korkeakoulu MIT. Camridgeen kulkee metro Bostonin keskustasta. Samalla voit leikkiä muutaman tunnin opiskelijaa, sillä kampusalue on avoin vierailijoille. Alueella järjestetään myös opastettuja kierroksia ja lisäksi yliopiston alueelta löytyy useampia museoita.

Seikkaile eri kaupunginosissa tai vaikka yliopiston kampuksella

Urheiluottelu on Yhdysvalloissa aina mahtava elämys

Pohjoisamerikkalaisessa kulttuurissa urheilulla on tärkeä rooli ja jokaisella kaupungilla omat rakkaat urheilujoukkueensa. Boston ei ole tässä poikkeus. Suosituimpiin lajeihin kuuluvat jääkiekko, baseball, koripallo ja amerikkalainen jalkapallo, joissa kaikissa bostonilaiset joukkueet ovat pärjänneet hyvin. Jos matkalla on aikaa, kannattaa käydä katsomassa jokin otteluissa. Vaikka urheilu ei itse kiinnostaisikaan, ovat tapahtumat todellisia spektaakkeleja ja jo sellaisinaan kokemisen arvoisia. Otteluihin mennään viettämään aikaa usein koko päiväksi ja ohjelmaan kuuluu olennaisesti roskaruoka ja viihdyttävät väliaikaohjelmanumerot. Pelipäivinä stadioneille on sujuvat kuljetukset kaupungista. Bostonissa voi viettää päivää myös ilman sen kummempia suunnitelmia, kiertelemällä kaupungin kahviloissa ja puistoissa. Kävellessä voi ihailla värikkäitä taloja ja vaihtelevaa arkkitehtuuria. Nälän yllättäessä herkullisia ruokapaikkoja löytyy kaupungin joka kolkasta. Boston onkin lähes täydellinen kaupunkilomakohde nimenomaan monipuolisuutensa ja helppoutensa ansiosta.

Ota rennosti ja nauti