Miami on helppo ja hauska rantalomakohde

Miami on jo pitkään kuulunut rantalomakohteiden kärkeen ja sinne matkaavat niin turistit kuin amerikkalaisetkin etsimään todellista rantatunnelmaa. Miamin suosituin hiekkaranta South Beach on pitkä, pehmeähiekkainen ja lumoavan kaunis. Turkoosi meri kutsuu viilentymään ja rannalla vallitsee rento tunnelma. Rantabulevardilla temppuilevat taitavat skeittailijat ja rantaa seurailevalta Ocean Drive -kadulta löytyy upeita 1900-luvun alun lumoavan värikkäitä art deco -taloja, joista huokuu menneen ajan tunnelmaa. Iltaisin katukuvaa hallitsevat neonvalot ja musiikki. Miami onkin täydellinen kohde, jos haluaa yhdistää helpon ranta- ja kaupunkiloman. Lämpötila on ympäri vuoden varsin suotuisa, sillä se ei putoa lähes koskaan alle 20 asteen.

Majoittuminen art deco -talossa on elämys

Parhaat hotellit löytyvät Ocean Driven varrelta. Legendaarisen Tides Hotelin huoneista ei tarvitse edes poistua iltaelämää seuratakseen, sillä tätä varten huoneiden parvekkeille on asennettu kaukoputket, joilla näkee suoraan Ocean Drivelle. Kadun putiikkihotellit ovat toki hieman kalliimpia majoitusvaihtoehtoja, mutta samalta kadulta löytyy myös kohtuuhintaisempia vaihtoehtoja. Edullinen vaihtoehto on esimerkiksi monissa elokuvissa ja tv-sarjoissakin nähty Colony Hotel. Etukäteen varaamalla saattaa löytää varsin hyviä tarjouksia mihin tahansa Miamin hotelleista. Hinnat nousevat toki paikallisten lomien aikaan, joten jos mahdollista, kannattaa matkustaa tämän sesongin ulkopuolella.

Majoittuminen art deco -talossa on elämys

Nauti rennosta menosta päivällä ja auringonlaskun jälkeen

Miamissa latinokulttuurin vaikutus näkyy voimakkaasti ja olo on hetkittäin kuin Karibialla. Trooppinen ilmasto tekee metropolin tunnelmasta rennon ja letkeän ja lomapäivät sujuvat mukavasti ihmetellessä South Beachin elämää. Rannalla kannattaa ehdottomasti viipyä auringonlaskuun asti, sillä Miamin auringonlaskut ovat aivan omaa luokkaansa.  Auringonlaskun jälkeen kannattaa iltaa ehdottomasti jatkaa, joko illallisen merkeissä hyvässä ruokaravintolassa tai drinkin seurassa jossakin värikkään rantabulevardin ravintoloiden terasseista. Samalla voi ihastella toinen toistaan näyttävämpien autojen virtaa Ocean Drivella.


Nauti rennosta menosta päivällä ja auringonlaskun jälkeen

Miamin ravintola- ja yöelämätarjonta jatkuu Ocean Drivelta Collins Avenuelle ja muille lähikaduille. Mukavan alun illalle saa nauttimalla drinkin jossakin kauniiden art deco -hotellien aulabaareista. Myöhemmin illalla juhlijan kannattaa siirtyä kohti Washington Avenueta, sillä täältä löytyy suurin osa South Beachin yökerhoista ja klubeista. Varaudu jonottamaan tai ole ovela, ja soita hieman etukäteen tulostasi. Näin saat nimen listalle ja voit kulkea tyylikkäästi jonon ohitse.

Kulttuuria ja ostoskulttuuria

Suurin osa turisteista asettuu lomallaan nimenomaan Miami Beachille, joka tarjoaa kaiken mitä lomalta voi kaivata. Tänne tullaan useimmiten rehellisesti rantalomalle, mutta muitakin nähtävyyksiä on tarjolla niitä kaipaaville. Kulttuurinnälkään vastaa yllättävänkin laadukkailla kokoelmillaan Miami Art Museum sekä Museum of Contemporary Art Moca. Kaupunkilomailija taas nauttii vierailusta pilvenpiirtäjien ympäröimään Miamin downtowniin. Eksotiikkaa, karibialaisia rytmejä sekä maistuvaa ruokaa löytyy puolestaan Little Havanan kaupunginosasta, jonka keskusta on puolestaan Calle Ocho eli kahdeksas katu. Vierailun arvoinen kaupunginosa on myös Little Haiti, jonka kaduilta voi löytää kuuluisan katutaiteilijan Serge Toussaintin viehättäviä seinämaalauksia. Ylipäänsä keskustan pilvenpiirtäjät ja monipuoliset kaupunginosat luovat kiinnostavan kontrastin pastellinsävyiselle ranta-alueelle. Shoppailuakaan ei Miamissa tarvitse unohtaa. Kierroksen voi aloittaa Miami Beachilta, esimerkiksi Lincoln Roadin kävelykatualueelta. Ostosten välissä voi nauttia jäätelökioskista jäätelön tai nauttia varsin aikaisin alkavista happy hour -tarjouksista kadun ravintoloissa. Kunnianhimoisemmat shoppaajat suuntaavat hieman kauemmas keskustasta, joko Sawgrass Millsin tai Dolphin Mallin vaikuttaviin ostoskeskuksiin, joista tuskin kukaan on palannut tyhjin käsin.

Kulttuuria ja ostoskulttuuria

Päiväretki piristää

Mikäli rantakaupunkielämä alkaa kyllästyttää, voi Miamista suunnata helposti myös päiväretkille. Yksi mainio kohde on Evergladesin kansallispuisto Miamin vieressä. Alueeseen voi tutustua autoillen ja bongailla alligaattoreita turvallisesti sisätiloista. Hurjapäisemmät seikkailijat ottavat alleen suokiiturin ja lähtevät opastetulle kierrokselle.

Päiväretki piristää

Lapsiperheet ja lapsenmieliset nauttivat puolestaan vierailusta Orlandon Disneyworldiin, jossa saa helposti kulumaan koko päivän.