Mitä tehdä Seattlessa

Seattle on Yhdysvaltojen luoteisosassa sijaitseva suurkaupunki, joka on tunnettu niin televisiosarjoista, elokuvista, kuin kirjoista. Uneton Seattlessa on esimerkiksi yksi oman aikansa tunnetuimmista elokuvista. Lisäksi komiikastaan tunnettu televisiosarja Frasier perustuu Seattleen. Seattle onkin suurkaupunkina viihtyisä matkakohde, jossa on paljon tehtävää ja nähtävää. Erityisesti elokuvien ja televisiosarjojen ystävät tulevat varmasti viihtymään siellä. Voit nimittäin viettää päiväsi etsien kuuluisien elokuvien ja sarjojen kuvauskohteita.

Kuvauspaikat Seattlessa

Voit aloittaa Frasierista ja vierailla viidennen tuotantokauden viidennen jakson kohteissa. Kyseessä ovat Seattlen tunnetuimpia nähtävyyksiä ja siksi ne kannattaakin ehkä tarkistaa ensin, niin et menetä mitään sen suurempaa matkasi aikana. Kulkemiseen kannattaa käyttää monorailia, eli kohorataa. Seattlen läpi kulkeva monorail näkyy myös Frasierissä. Sarjan kaksi päähenkilöä, Frasier Crane ja Niles Crane matkustavat jaksossa sitä pitkin. Sillä pääsee muutenkin näkemään kaupunkia hyvin.

Greyn anatomia

Kannattaa käydä kurkistamassa “Public Market”-kyltti, joka sijaitsee Pike Place Market-torilla. Torilla kannattaa käydä kala-altaiden kautta, joissa Niles Crane nähtiin myös ohjelmassa. Näiden lisäksi sarjassa näkyy tietysti Seattlen tunnetuin maamerkki, Space Needle. Space Needle on aikoinaan maailmannäyttelyä varten rakennettu torni, joka näkyy melkein jokaisessa Seattlesta otetussa maisemakuvassa. Vuonna 1962 rakennettu torni on 184 metriä korkea ja kuuluu ehdottomasti myös moneen muuhunkin elokuvaan ja sarjaan, kuin Frasieriin. Space Needle-tornissa pääsee vierailemaan näköalatasanteella.

Myös suomalaisten yksi suosikkisarjoista, Greyn anatomia, on Seattlessa. Tiesitkö, että Meredith Greyn talo on esimerkiksi oikea omakotitalo Queen Annen alueella? Voit vierailla osoitteessa 303 W. Comstock St. Pidäthän mielessä, että kyseessä on kuitenkin asuinalue. Pike Place Market-tori tulee vielä kerran esille merkittävästi Uneton Seattlessa-elokuvassa. Voit istua siinä samaisessa paikassa, missä Tom Hanks istui elokuvassa ja se on erikseen merkitty, joten se on helppo löytää. Kyseessä on The Athenian-ravintola.

Muuta tehtävää Seattlessa

Kun kaikki elokuvakohteet on käyty läpi, tai etsit kokonaan muuta tekemistä, Seattle tarjoaa nähtävää ja tehtävää. Museon ystäville löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joita kannattaa käydä vilkaisemassa. Esimerkiksi Popkulttuurin museo on monorail-matkan varrella.

Seattlen Taidemuseo on myös käymisen arvoinen. Kolmessa eri lokaatiossa toimiva museo tarjoaa nähtävää keskustassa, Olympic Sculpture Park-puistossa ja lisäksi heillä on aasialaisen taiteen museo. Taiteen rakastajien kannattaa käydä jokaisessa kolmessa kohteessa. Lontoon tavoin Seattlessakin on iso maailmanpyörä, jonka pitäisi kuulua jokaisen tehtävälistalle. Maailmanpyörässä gondolit ovat suljettuja niin, että edes viileä ilma tai sade eivät estä nauttimasta mahtavaa näköalaa. Sumuisessa säässä kannattaa harkita tietysti, sillä silloin ei näe kauas.

Lentokoneiden ystävien kannattaa suunnata Seattlen Lentomuseoon. Avara, valoisa ja oikein viihtyisä museo kutsuu kylään niin lapsia kuin aikuisiakin. Kyseessä on yksi maailman suurimmista lentomuseoista. Kyseisessä museossa on näytillä esimerkiksi surullisenkuuluisa Concorde, joita on jäljellä koko maailmassa enää yhteensä neljä. Seattlessa on runsaasti erilaisia puistoja, kahviloita ja ravintoloita, joissa voi viettää aikaa. Kauniit puistot ovat tietysti parhaimmillaan kesällä ja alkusyksystä, kun ruska pääsee valloilleen. Rauhallista tekemistä etsivien kannattaa vilkaista paikallisten kirjastojen suuntaan. Ne ovat viihtyisiä paikkoja, joissa pääsee tutustumaan kirjavalikoimaan, jota kotona ei välttämättä näe. Kannattaa myös katsoa sinne, missä vesi on. Erilaiset laivoilla tehtävät kierrokset ja rannat tuovat oman tunnelman Seattleen. Rantakaupunkina se on loistava, vaikkakin Suomen tapaan kesä on sielläkin melko lyhyt. Seattle on kuitenkin Kanadan naapurissa, eli hyvin pohjoisessa osassa Yhdysvaltoja.

Seattle on hieno ja siisti kaupunki, joka toimii lomamatkalle oikein hyvin. Siellä on tekemistä koko perheelle, samalla kuin se toimii viihtyisänä bilepaikkana pariskunnille ja ystäville. Kyseessä on kuitenkin hyvin toimiva ja kaunis suurkaupunki, joka ei välttämättä ole niin täynnä turisteja, kuin moni muu Yhdysvaltojen kaupunki.