Pikaopas alaskan vierailulle osa 1

Alaska, neljäskymmenesyhdeksäs osavaltio, viimeinen rintama, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Alaska on villi, karu, kova, salaperäinen ja leuat loksauttavan upea paikka. Siellä ei ole puutetta villeistä vuoristomaisemista, kauniista jäätiköistä tai runsaasta villieläinkannasta, ja Alaska kietoo sinut varmasti kauneutensa pauloihin eikä päästä sinua irtautumaan jäisestä otteestaan. Tässä artikkelissa kerrotaan kaikki tärkeimmät asiat, jotka sinut täytyy ottaa huomioon suunnitellessasi matkaasi Alaskaan.

Aloitetaan ensin nopeista vinkeistä, jotka kannattaa muistaa matkan suunnitteluvaiheessa. Näihin kaikkiin paneudutaan tarkemmin artikkelin myöhemmässä vaiheessa. Paras aika vuodesta vierailla Alaskassa on useimmille kesä kesäkuusta elokuuhun, vaikka tämä on myös suosituin jakso. Myös toukokuu ja syyskuu ovat loistavia vaihtoehtoja vierailulle. Alaskassa välimatkat ovat valtavan pitkiä, joten kannattaa vuokrata auto. Kun sinulla on oma auto, matka sujuu paljon kätevämmin. Jos haluat nähdä revontulia, sinun täytyy ajoittaa vierailusi syyskuun ja huhtikuun välille, vaikka silloin onkin paljon kylmempää. Ja viimeisenä vinkkinä; muista kerrospukeutuminen. Alaskan sää on yhtä villi ja ennustamaton kuin sen luontokin.

Paras aika vierailla Alaskassa

Suosituin aika vuodesta vierailla Alaskassa on kesäajan kuukaudet. Ilma on silloin yleensä lämpimämpi ja syrjäisemmille seuduille on helpompaa päästä näiden kuukausien aikana, mutta tällöin turisteja on myös enemmän ja alueella on kalliimpaa. Syksyllä syyskuun ja lokakuun aikana lämpötilat laskevat tasaisesti kohti talvea. Ei ole tavatonta, että Alaskassa on lumipeite lokakuun puoliväliin mennessä, eivätkä satunnaiset lumikuurot syyskuussa ole täysin poissuljettuja. Syyskuu on kuitenkin tyypillisesti ilahduttava kuukausi vierailla Alaskassa. Useimmat turistit ovat jo suunnanneet kotiin, on mahdollista nähdä revontulia, jos auringonpurkaukset vain sattuvat kohdalle ja taivas on kirkas, syksyn ruska alkaa näkyä laaksoissa ja on paras aika patikoinnille. Jos rakastat talviurheilua, on marraskuun ja maaliskuun välinen talviaika paras hetki suunnata viimeiselle rintamalle. Suurin osa osavaltiosta on lumen peitossa. Tämä on loistavaa aikaa hiihtämiselle ja laskettelemiselle, lumilautailulle, lumikenkien kanssa liikkumisille, moottorikelkkailulle ja luistelulle. Pitkien ja pimeiden öiden ansiosta tämä on parasta aikaa revontulien näkemiselle, jos olosuhteet ovat kohdallaan. Keväällä huhtikuun ja toukokuun aikaan päivät alkavat pidentyä ja lumi sulaa pois. Jos nautit keväisestä laskettelusta, sitä on mahdollista yleensä harrastaa vielä huhtikuun alkupäivinä. Toukokuu voi olla loistava kuukausi vierailla Alaskassa, lämpötilat lähentelevät kesän lämpöä, turistit eivät ole vielä saapuneet täydellä joukolla ja kasvit heräävät eloon vihreinä.

Tekemistä Alaskassa

Alaska on täynnä seikkailumahdollisuuksia joka puolella. Tarjolla on niin paljon erilaisia aktiviteetteja, että sinun kannattaa tehdä jo etukäteen alustavia suunnitelmia valitsemistasi seikkailuista. Kuten sanottua, talviaikaan Alaskassa ei ole puutetta murtomaahiihtovaihtoehdoista ja sieltä löytyy myös muutamia laskettelukeskuksia. Alaskassa on myös helppoa päästä retkeilemään jäätiköille, kun niitä löytyy jopa teiden varsilta. Jos olet koskaan haaveillut patikoivasi jäätiköillä, Alaska tarjoaa siihen loistavan mahdollisuuden.

Tekemistä Alaskassa

Alaska on kuuluisa huippuluokan kalastusmahdollisuuksistaan. Suuntaatpa sitten luksusluokan kalastusmökille, liityt perhokalastajien joukkoon Kenaissa narraamaan lohia tai lähdet kalastusretkelle veneellä avomerelle, tarjolla on kalastusseikkailuja jokaiselle kalamiehelle tai -naiselle. Kalastuksen lisäksi Alaskassa on villieläimiä joka puolella. Haluatko nähdä karhuja, hirviä, kotkia, valaita, karibuja ja muita eläimiä? Loistavia paikkoja villieläinten näkemiselle ovat muun muassa Denalin ja Kenai Fjordsin kansallispuistot sekä Brook’s Falls. Voit myös vierailla Alaskan villieläinten suojelukeskuksessa, jossa voit nähdä pelastettuja ja keskukseen tuotuja villejä Alaskan eläimiä. Keskus sijaitsee kätevästi juuri Anchoragen eteläpuolella.