Pikaopas alaskan vierailulle osa 2

Tämän artikkelin ensimmäisessä osassa tarkasteltiin parhaita vierailuaikoja Alaskaan sekä erilaisia aktiviteetteja paikan päällä harrastettavaksi. Kalastuksen ja villieläinten bongaamisen lisäksi Alaska tarjoaa loistava mahdollisuudet kajakkimelontaan ja koskenlaskemiseen. Voit valita joko laiskan matkan hiljaisia suvantoja pitkin tai sitten rajuja koskiosuuksia, Alaska tarjoaa vesiurheilun ystäville seikkailuja laidasta laitaan. Melonnan lisäksi osavaltiossa voi liikkua esimerkiksi autolla. Vaikka Alaskan tieverkko on äärimmäisen rajallinen, autoretkivaihtoehdot ovat palkitsevia. Hyppää vain autoon ja aja, näin saatat toisinaan päästä osavaltion kauniimpiin paikkoihin.

Monenlaista liikkumista

Suosittua Alaskassa on myös vuorikiipeily ja patikointi. Alaskan erämaassa sijaitsee Denali, Pohjois-Amerikan korkein huippu, jonne kiipeäminen on vaativan tekninen suoritus. Mutta jos et ole kokenut vuorikiipeilijä, ei huolta, sillä Alaska tarjoaa patikointimahdollisuuksia melkeinpä jokaiselle kuntotasolle. Jos haluat viettää aikaa kahdella renkaalla, tarjoaa Alaska myös loistavia pyöräilymahdollisuuksia. Anchoragessa on hyvä verkko pyöräreittejä kaupungin ympärillä, ja ne linkittyvät kauniisiin rantareitteihin, jotka kulkevat rannikkoa pitkin Anchoragesta etelään. Tarjolla on myös risteilyjä. Sinun tarvitsee vain päättää, haluatko risteilyltä jäätiköitä vai villieläimiä. Kesällä on tarjolla useita päiväristeilyjä, jotka vievät sinut suoraan jäätiköiden äärelle tai katsomaan valaita, kun ne siirtyvät kylmille Alaskan vesille. Niille, jotka nauttivat risteilyistä, on suositeltavaa osallistua Inside Passage -risteilylle, joka pysähtyy eri paikoissa pitkin Alaskan kaakkoisrannikkoa Anchoragen ja Seattlen välillä. Jos haluat vielä erilaisen perspektiivin Alaskasta, useat yritykset lentävät pieniä koneita ja helikoptereita Alaskan komeimpien maisemien yllä. Huomaa myös, että päästäksesi Alaskan kaukaisempiin puistoihin sinun tarvitsee järjestää lentokonetaksikyyti itsellesi.

Monenlaista liikkumista

Majoitus Alaskassa

Majoittumiseen Alaskassa sinulla on monenlaisia vaihtoehtoja, kuten hotellit, hostellit, leirintäalueet, matkailuauto, AirBnB ja sohvasurffailu. Hostelleja alkaa nousta sinne tänne yhä enemmän, mutta voit oikeastaan odottaa löytäväsi niitä vain suuremmista kaupungeista, kuten Anchoragesta, Fairbanksista, Juneausta, Homerista ja Sewardista. Hotellit saattavat olla melko kalliita varsinkin suosituimpaan turistiaikaan, mutta jos etsit ahkerasti, saatat toisinaan löytää hyvän tarjouksen. AirBnB voi tarjota loistavaa arvoa rahalle varsinkin, jos matkustat perheen tai ryhmän kanssa. Toinen hyvä vaihtoehto perheille ja matkaryhmille on vuokrata asuntoauto, jolloin sekä kuljetus että majoitus hoituvat kerralla. Jos kaipaat vielä enemmän seikkailua, pakkaa mukaan teltta ja nuku ulkosalla. Alaskassa on tarjolla runsaasti uskomattomia leiriytymispaikkoja. Jos budjettisi on tiukka tai haluat vain tutustua paikallisiin, voit rekisteröityä sohvasurffaamiseen.

 

Liikkuminen Alaskassa

Alaskan yhteisöstä 82 % on tieverkon ulkopuolella, mikä tekee suuresta osasta Alaskaa pääsemättömän paikan. Voit kuitenkin nauttia runsaasti Alaskan villistä luonnosta paikoista, joihin pääseminen ei ole kovin hankalaa. Julkista liikennettä ei ole kaupunkien välillä, joten omalla autolla ajaminen on paras vaihtoehto osavaltion näkemiseksi. Vuokra-auto antaa sinulle joustavuutta mennä minne vain haluat ja milloin haluat. Tämä voi olla kustannustehokkain vaihtoehto, jos matkustatte ryhmän tai perheen kanssa. Vaihtoehtona on myös auton ostaminen. Tämä on loistava vaihtoehto, jos aiot matkustaa Alaskassa pidemmän aikaa. Lisäksi matkasi lopussa voit todennäköisesti myydä auton lähes samaan hintaan kuin ostit sen itse. Alaskassa on rautatiejärjestelmä, joka yhdistää Sewardin, Anchoragen, Denalin ja Fairbanksin, ja junissa on turisteille tarkoitettuja vaunuja ja matkalla on jopa henkilöliikennepysäkkejä. Jos liikut erittäin tiukalla budjetilla, olet rohkea etkä pelkää kuluttaa aikaa ulkona odottamassa kyytiä, liftaaminen voi olla edullinen vaihtoehto liikkumiseen. Muista kuitenkin käyttää maalaisjärkeä äläkä ota vastaan kyytiä, jos et koe oloasi turvalliseksi. Hyvä paikka etsiä kyytejä on Couchsurfing-palvelun Anchoragen sivu.