The Windy City eli Chicago on kiehtovan monipuolinen matkakohde

Tuulisuudesta, pilvenpiirtäjistä ja bluesista tunnettu Chicago hurmaa matkailijoita vuodesta toiseen. Michiganjärven rannalla sijaitsevassa kaupungissa on taikaa, joka pakottaa palaamaan sinne aina uudelleen. Chicago on asukasmäärällä mitattuna Yhdysvaltojen kolmanneksi suurin kaupunki. Tästä huolimatta kaupungin keskustaa pystyy ottamaan haltuun myös kävellen, sillä se on rakennettu tiiviiksi ja toimivaksi. Suurin osa suosituimmista nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan päässä toisistaan.

Nauti kävelystä nähtävyydeltä toiselle

Chicagon kuuluisin nähtävyys on luultavasti Cloud Gate. Tämä elohopeapisaraa muistuttava tilataideteos on rakennettu vuonna 2006 ja siitä tuli saman tien kaupungin kuvatuin kohde. Taideteoksen pinnasta heijastuvat upeasti Chicagon keskustan pilvenpiirtäjät. Cloud Gaten vieressä pääsee puolestaan ihmettelemään  Art Institute of Chicagossa sijaitsevia amerikkalaisen taiteen merkkiteoksia, kuten Grant Woodin American Gothicia ja Edward Hopperin Nighthawksia. Chicagossa kannattaa vierailla myös luonnontieteellisessä museossa, sillä sieltä löytyy maailman parhaiten säilynyt Tyrannosaurus Rexin luuranko. Chicago on tunnettu myös gangsterihistoriastaan ja tuohon aikakauteen voi luoda katsauksen Chicago History Museumissa. Gangsteriaikojen kuumottavimpia paikkoja esitellään Untouchable Tours -kierroksella.

Nauti kävelystä nähtävyydeltä toiselle

Henkeäsalpaavat näkymät pilvenpiirtäjän terassilta

Chicagoon nousivat maailman ensimmäiset pilvenpiirtäjät vuonna 1885. Kyseessä oli 10-kerroksinen Home Insurance Building, joka tosin purettiin jo vuonna 1931. Paikalle haluttiin rakentaa aiempi korkeampi talo. Vielä nykyäänkin neljä Yhdysvaltain kymmenestä korkeimmasta pilvenpiirtäjästä sijaitsee Chicagossa. Näistä kannattaa katsastaa ainakin vuonna 1974 valmistunut Willis Tower, joka on Yhdysvaltojen toiseksi korkein rakennus. Toinen vaikuttava rakennus on vuonna 1969 rakennettu satakerroksinen, musta John Hancock Center. Tämän pilvenpiirtäjän 94. kerroksesta löytyy myös Chicagon ainoa ulkoilmanäköalatasanne, josta voi kirkkaalla ilmalla nähdä aina Indianaan asti. Joka päivä voi ihailla henkeäsalpaavia näkymiä Michiganjärvelle ja kaupungin ylitse.

Suuntaa Chinatowniin vesitaksilla

Jos osut Chicagoon keväällä, kesällä tai alkusyksystä, kannattaa kokeilla varsin chicagolaista menopeliä eli Chicago Water Taxia. Vesitaksi kuljettaa matkalaisen sujuvasti esimerkiksi Chinatowniin ja samalla pääsee katselemaan kaupunkia uudesta perspektiivistä. Liput hinnoitellaan etäisyyden mukaan, mutta hinnat liikkuvat kolmen ja kuuden dollarin välillä.

Suuntaa Chinatowniin vesitaksilla

Navy Pierillä voi ihastella lauantai-iltaisin ilotulituksia, jotka ammutaan aina klo 22:15. Neuvokas matkailija välttää kuitenkin ihmistungoksen ja takaa itselleen paremman näkymät hyppäämällä ilotulitusten ajaksi vesitaksiin, joka kulkee lauantaisin aina kello yhteentoista asti.

Pannupizza ja katuruoka ovat Chicagon pakolliset maistettavat

Vielä yksi Chicagon ylpeydenaiheista on herkullinen pannupizza eli Deep Dish Pizza. Tämä onkin pakollinen ruokalaji nautittavaksi matkan aikana. Myös katuruokatarjonta on monipuolista ja maistuvaa. Kannattaa kokeilla ainakin Chicago style hot dogia, Gyroa tai Beef-leipää, joita kaikkia myydään suoraan katukojuista.

Yhdysvaltojen paras urheilukaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin

Jos haluat kokea jotain todella amerikkalaista ja samalla nauttia urheilujuhlan tunnusta, kannattaa suunnata johonkin useista urheilutapahtumista. Chicago on tähän mitä mainioin paikka, sillä se on äänestetty useana vuonna peräkkäin Yhdysvaltojen parhaaksi urheilukaupungiksi. Baseballissa hurrataan Chicago Cubseille, amerikkalaisessa jalkapallossa kannatetaan The Bearsia, koripallossa joukkuevalinta on The Bulls ja jääkiekossa Chicagon joukkue on The Blackhawks. Ei haittaa lainkaan, vaikka et olisi etukäteen juuri tutustunut lajeihin, sillä tunnelma vie mukanaan paatuneimmankin penkkiurheilun vihaajan. Toki myös tosifanille on luvassa unohtumaton elämys.

Yhdysvaltojen paras urheilukaupunki tarjoaa jokaiselle jotakin

Elokuvaelämys puistossa kruunaa kesäillan

Elokuvien ystäviä hemmotellaan kaupungissa lämpiminä kesäiltoina, jolloin järjestetään erikoiselokuvanäytöksiä puistossa. Pakkaa mukaan viltti ja eväät, ehkä myös huomaamattomaan pulloon hiukan viiniä. Tarkista elokuvien näytösajat Chicago Park Districtin kotisivuilta ja suuntaa nauttimaan.

 

Viilenny kesähelteissä rannalla

Kesällä Chicago on myös mitä mainion rantalomakohde. Hiekkarantaa on Michiganjärven rannalla yli 41 kilometriä, joten hellepäivänä kannattaa suunnata jollekin Chicagon 24:stä julkisesta rannasta ja antaa järviveden vilvoittaa.