Viikonloppu Phoenixissa

Viikonloppu Phoenixissa

Phoenix on Arizonan osavaltion pääkaupunki Yhdysvalloissa. Phoenix on Yhdysvaltojen pääkaupungeista ainut miljoonakaupunki, ja lisäksi se on asukasluvultaan osavaltioiden pääkaupungeista suurin. Kaupunki kuuluu Maricopan piirikuntaan, ja sijaitsee Salt-joen varrella, Arizonan keskiosassa. Ilma Phoenixissa on useimmiten kuivaa ja lämmintä, ja kaupunki onkin yksi Yhdysvaltojen aurinkoisimmista kaupungeista. Phoenixin suurkaupunkialuetta kutsutaankin aurinkoisuutensa vuoksi usein myös nimellä ”Valley of the Sun” eli Aurinkolaakso. Tähän kutsumanimeen vaikuttaa myös Phoenixin sijainti Salt-jokilaaksossa. Phoenixissa sijaitseva aavikko kuuluu Sonoran aavikkoon, joka ulottuu myös Kaliforniaan ja Meksikoon. Meksikon rajalle Phoenixista on matkaa vain suurin piirtein 190 kilometriä. Jos toivot lomallesi lämpöä ja auringonpaistetta, tämä kohde kannattaa pitää mielessä!

Majoittuminen

Yksi kaupungin tunnetuimmista hotelleista on uusi, teollinen Found:Re -hotelli. Hotelli on loistava yöpymispaikka nähtävyyksien kannalta, sillä Roosevelt Row Arts District on aivan sen vieressä. Tätä paikkaa kutsutaan kaupungin kulttuurilliseksi sydämeksi, joten se kannattaa lisätä matkasuunnitelmiin. Itse hotelli sisältää myös paikallisten artistien töitä ja sen ympärillä on monia hienoja kohteita.

Toinen majoittumisen arvoinen hotelli on Cambria Hotel Downtown Phoenix, joka on myös Rooseveltin taidealueen välittömässä läheisyydessä. Hotellin mukavuuksiin kuuluu muun muassa katolla sijaitseva uima-allas, baari ja vuorinäköalalla varusteltu kuntokeskus. Läheltä löytyy myös CityScape, joka on kahden korttelin pituinen ”viihdekeskus.” Täällä voi nauttia lounasta, illallista, tai drinkkejä ystävien kanssa. Jos aikaa on enemmän, kannattaa CityScapessa käydä katsomassa stand up -esityksiä tai tutustua Phoenixin yöelämään.

Nähtävää ja tekemistä

Kuten jo aiemmin mainittu, Roosevelt Row Arts District on täynnä kulttuuria, joten sinne kannattaa ehdottomasti suunnata aloittaessaan itse kaupunkiin tutustumista. Alueen seinämaalaukset antavat täydellisen taustan selfieintoilijoille jaettavaksi sosiaaliseen mediaan, ja ovat kuvaamisen arvoisia itsessäänkin. Taiteesta ja kulttuurista nauttivat voivat suunnata seuraavaksi Phoenixin Taidemuseoon, joka sijaitsee North Central Avenuen varrella. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia, esityksiä, luentoja ja erikoisnäyttelyitä, joten tapahtumakalenteri kannattaa selata läpi loma-ajan osalta. Amerikan intiaanien kulttuurista kiinnostuneille löytyy saman kadun varrelta Heard-museo, joka esittelee muun muassa Hopi kachina -nukkeja ja Zuni-koruja. Museo on myös pitänyt erikoisnäyttelyitä muun muassa Frida Kahlosta ja Diego Riverasta, meksikolaisista taidemaalareista.

Nähtävää ja tekemistä

Nähtävää ja tekemistä

Scottsdalen kaupungista, joka kuuluu Suur-Phoenixin alueeseen, löytyy Scottsdalen Nykytaiteen museo (lyhennettynä SMoCA). Museo on omistettu nykytaiteelle, arkkitehtuurille ja designille. Museossa on pidetty erikoisnäyttelyitä muun muassa niin kutsutusta ”kierrätystaiteesta,” jossa jätteestä luodaan jotain uutta sitä sulattamalla tai muuten muovaamalla. Scottsdalen kaupungissa voi hyvinkin viettää kokonaisen päivän. Ohjatuista kierroksista suositellaan erityisesti Frank Lloyd Wright´s Taliesin West -kiertomatkaa. Frank Lloyd Wright oli amerikkalainen monilahjakkuus, arkkitehti, sisustussuunnittelija, kirjailija ja opettaja. Taliesin West oli Wrightin talviasunto ja koulu hänen kuolemaansa saakka. Nykyisin rakennus toimii Taliesin arkkitehtuurikoulun pääkampuksena, ja avoinna julkisille kierroksille.

Urheilun ystävien tulisi suunnata Talking Stick Resort areenalle katsomaan paikallisen baseballseura Arizona Diamonbacksien peliä. Muita suosittuja urheilulajeja Phoenixissa ovat koripallo (seurat Phoenix Suns ja Phoenix Mercury), amerikkalainen jalkapallo (Arizona Cardinals), sekä jääkiekko (Arizona Coyotes). Phoenixista löytyy myös esimerkiksi auto- ja hevosurheiluratoja. Golfin tai tenniksen ystäville löytyy myös useita mahdollisuuksia harrastaa tai seurata turnauksia.

Tuliaisia itselleen tai läheisilleen etsivien tulisi suunnata Heidi Abrahamsonin liikkeeseen For The People, joka myy muun muassa arkkitehtuurisia koruja, valmiita lahjapaketteja, sisustusesineitä ja huonekaluja. Liike järjestää myös tapahtumia, joissa paikalliset artistit pääsevät esittelemään omia töitään. Liike sijaitsee North Central Avenuella. Jos matkalaukut ovat jo täynnä muita ostoksia, voi tuotteita tilata myös suoraan kotiin verkkosivujen kautta. Kukapa ei haluaisi pientä palaa aurinkoista Phoenixia kotiinsa?