Viikonloppuloma miamissa osa 1

Aina muutaman vuoden välein Miamin alue tuntuu keksivän itsensä uudelleen. Joskus uudistuminen juontaa juurensa menetykseen, kuten tapahtui hurrikaani Andrewin jälkipyykissä vuonna 1992. Jos joskus uudistusta ajavat näkemykselliset yrittäjät, kuten on tapahtumassa tällä hetkellä. Unohda 90-luvun yksiulotteinen kuva, jolloin Miami tarkoitti auringonpalvontaa ja jatkuvaa juhlimista. Sitäkin on yhä tarjolla, mutta esille on noussut myös elävä kulttuuripiiri, jota pitää yllä vankka yhteisö visuaalisia taiteilijoita, muusikkoja, suunnittelijoita ja keittiömestareita, jotka muuttavat Miamia moniulotteiseksi kohteeksi, joka vetoaa ympäri maailmaa. Tämä muutos alkoi tulla esille vuonna 2002 saapuneen Art Baselin myötä, joka on Sveitsissä syntynyt taidemessutapahtuma, joka tuo korkean taiteen ystävät Miamin alueelle joka vuosi joulukuussa. Reilu vuosikymmen tämän jälkeen naapurialueilla, kuten South Beachilla, keskikaupungilla ja keskustassa, on lähes mahdotonta olla törmäämättä taidegallerioihin, kulttuurilaitoksiin, arkkitehtuurisiin taidonnäytteisiin, tyylikkäisiin hotelleihin ja ravintoloihin.

Aloita viikonloppu joen varrella

Miamin keskusta-alueen River District, joka oli aiemmin hiljainen alue, jolla sijaitsi venesatamia, lastauslaitureita ja merenantimia tarjoilevia grillejä, on nykyään yksi useista muutoksen vallassa olevista alueista kaupungissa. Nykyään Miami-joen varsille nousee ylellisiä asuinkerrostaloja, ostoskeskuksia ja kävelykatuja. Saat näytteen tästä renessanssista vierailemalla uudella River Yacht Clubilla, joka on tilava illastamis- ja drinkkikohde, jonka merellinen sisustus on tyylikäs ja annokset julkkiskokkien valmistamia. Valitse paikkasi veden ääreltä ja seuraa vierailijoiden saapumista jahdeilla. Juomaksi voit nauttia vaikkapa talon omaa caipirinhaa. Miamin Design District -muotialue on yhä osittain rakenteilla, mutta siellä sijaitsee jo huomattava määrä merkille pantavia lippulaivaliikkeitä esimerkiksi Diorilta, Loeweltä ja Tom Fordilta. Diorin liikkeen on suunnitellut ranskalainen Barbarito Bancel Architectes -studio, joka verhoili kolmekerroksien rakennuksen valkoisiin paneeleihin, jotka esittävät paidan laskoksia. Lähellä on hämmästyttäviä julkisia veistoksia ja näyttelytiloja, kuten modernin taiteen museo ICA Miamia, joka on omistettu kokeellisille töille.

Kulttuuritarjonta

Mene näytökseen esittävien taiteiden Adrienne Arsht Centeriin, joka on moderni usean teatteritilan tapahtumapaikka, jossa esiintyvät muun muassa Miamin kaupunginbaletti sekä Miamin sinfoniaorkesteri. César Pellin vuosikymmen sitten rakentama keskus on yhä Etelä-Floridan johtava taidekeskus. Epävirallisempaa musiikkikokemusta varten voit suunnata Little Havanan Ball & Chainiin, jossa voit kuunnella jazz-laulajia, salsayhtyeitä ja indiemusiikkia. Baari on moderni versio 1940-luvun kuubalaisista loungeista, missä sekoitus nuoria aikuisia ja iäkkäämpiä ihmisiä tilaa itselleen daiquireja. Sen jälkeen kun kuubalaiset alkoivat saapua alueelle 1950-luvulla suurin määrin, siirtolaisia on tullut tasaisena virtana kaikkialta Latinalaisesta Amerikasta, varsinkin Karibialta ja Etelä-Amerikasta. Heidän vaikutuksensa ulottuu ravintolamaailmaan, ja esimerkiksi Sugarcane-ravintola yhdistää makuja Argentiinasta, Meksikosta ja Perusta ruokalistaksi, joka tarjoaa kansainväliset parhaat palat. Tämä vehreä ulkoilmaravintola keskustassa on paikallisten suosiossa.

Kulttuuritarjonta

Kävelyretki Miami Beachin edustalla olevan pienen saaren Standard Span upeissa puutarhoissa voi viedä sinut muihin maailmoihin ja valmistella rentoutumista varten. Voit jatkaa kylpylän turkkilaisella kylpyosastolle, jonne saa 150 dollarilla päivälipun, jolla saa käyttönsä hotellin tilat. Tämä pehmeästi valaitu keidas tarjoaa lämpimän oleskelutilan marmoripenkeillä, setripuusaunan, aromaterapeuttisen höyryhuoneen, vesiterapia-asemia sekä kylpyaltaita. Kylpylävierailun jälkeen voit suunnata syömään Lido Bayside Grillille veden äärelle. Standard Span ulkopuolelta voit ottaa Citi Biken asemalta polkupyörän ja suunnata länteen pitkin Venetian Causewayta, joka ylittää yksitoista rakennettua saarta, jotka linkittyvät siltojen kautta. Näet sinisen veden ympäröimiä huviloita sekä keskustan pilvenpiirtäjät. Parkkeeraa pyöräsi Pérez Art Museum Miamin pihaan, joka on nimetty Jorge Pérezin mukaan. PAMM:n kokoelmassa on lähes 2 000 amerikkalaisilta ja eteläamerikkalaisilta taiteilijoilta.