Vinkit Floridan matkan suunnitteluun

Vinkit Floridan matkan suunnitteluun

Jos haluat matkustaa Amerikkaan, mutta et ole varma kohteesta, Florida on ehdottomasti kohde, jota kannattaa harkita. Se on yksi niistä kohteista, jotka tarjoavat vähän jotakin jokaiselle ja se on varmasti suomalaisen matkailijan mieleen. Matkalle kannattaa varata kuitenkin aikaa, varsinkin jos nähtävyyksistä löytyy useampi mielenkiintoinen asia. Et kuitenkaan halua kiirehtiä tai jättää jotain ainutlaatuista välistä. Tässä artikkelissa kerromme sinulle siitä, miten matka Floridaan kannattaa suunnitella ja mitä kohteita sinun kannattaa harkita.

Sää ja rannat

Tietysti ensimmäinen asia, joka Floridasta tulee mieleen, on sen rannat ja lämmin sää. Tässä kohteessa kannattaa siis varautua uimaan meressä ja aurinkoa voit ottaa melkein missä tahansa. Erinomainen kohde rentoutumiseen ja hyvästä ruoasta nauttimiseen. Varsinkin jos haluat lämpöä ja ehkä olet jopa lähdössä pakoon Suomen kovia pakkasia tai pimeää syksyä. Muista kuitenkin, että tietyt kuukaudet syksyllä ovat hieman huonompia matkailuun, sillä alueella on kausittaisia myrskyjä, joista kuitenkin varoitetaan etukäteen. Riippuen siis siitä, mihin kohteeseen olet menossa, muista varmistaa, että sää on juuri sellainen kuin haluat. Jos menet joulun aikaan Floridaan, huomaa, että sää ei ole niin lämmin kuin kesällä. Tähän aikaan vuodesta myrskyt ovat jo menneet suurimmaksi osaksi ohi, mutta aurinko ja pilvisyys eivät ole kovin suotuisia aina. Varsinkin lämpöä etsivän matkailijan kannattaa pitää nämä mielessään matkan suunnittelun ajan. Rannoista voimme ehdottomasti mainita kuuluisan Miami Beachin, johon jokaisen tänne matkaavan tulee pysähtyä edes hetkeksi.

Tämä ranta on tunnettu ja varmasti moni suomalainen on nähnyt jonkin elokuvan tai sarjan, jossa sen upea hiekka ja meri ovat mukana. Miami on muutenkin kohde, joka tarjoaa paljon vierailleen ja saat varmasti paljon irti kaupungin nähtävyyksistä. Pompano Beach on toinen kohde, johon kannattaa tutustua. Tämä ranta antaa mahdollisuuden nauttia auringosta sekä muista palveluita, jotka ovat lähettyvillä. Voit esimerkiksi pelata golfia radalla, joka löytyy avain rannan lähistöltä. Täällä sijaitsee myös hyvä hotelli, joka tarjoaa kaikki mukavuudet sekä nopeat kulkuyhteyden hienoihin nähtävyyksiin.

 

Mitä muuta?

Jos haluat tehdä omatoimisen matkan, sinun kannattaa vuokrata auto, jonka saat jo heti lentokentältä käyttöösi. Vuokraaminen on helppoa ja kun sinulla on suomalainen ajokortti, se riittää erittäin hyvin. Liikenne Floridassa on kuitenkin hieman monimutkaisempaa kuin Suomessa ja moni turisti on kauhuissaa monista kaistoista sekä kovasta vauhdista. Tälle matkalle kannattaa siis ottaa mukaan kokenut kuski, joka osaa toimia monissa tilanteissa. Liikenne kulkee kuitenkin tuttujen sääntöjen mukaan, joten sinun ei tarvitse myöskään jännittää ajamista. Saat kuitenkin paljon irti, kun käytössäsi on oma auto, jonka kanssa pääset milloin vain ja mihin vain. Et siis ole julkisen liikenteen tai opastettujen retkien varassa.

Mitä muuta

Mitä muuta?

 

Floridassa voit kohdata nähtävyyksien lisäksi myös monia eläimiä, niin eläintarhassa kuin luonnossa ja kaupungissakin. Tästä ei kannata kuitenkaan pelästyä, vaan on hyvä muistaa pysyä kulkureiteillä ja olla varovainen liikkuessa. Kuten Suomessakin, syrjäisemmät kohteet on hyvä käydä läpi esimerkiksi oppaan kanssa, joka osaa kulkea kohteessa ja tuntee luonnon ja sen eläimet. Jos haluat ihastella ekstoottisia eläimiä turvallisesti, voit suunnata Miami Zoo:lle, eli Miamin omalle eläintarhalle. Täällä pääset tutustumaan lajeihin, joita Suomessa ei ole edes Korkeasaaressa. Kyseessä ei ole kuitenkaan kovin uusi paikka, vaan se on ollut turistien suosiossa jo pidempään. Tämä eläintarha kuuluu Amerikan sadan parhaan eläintarhan joukkoon, joten tulet varmasti viihtymään siellä. Florida siis tarjoaa hyvän määrän kohteita, eikä sinun tarvitse tyytyä vain yhteen aktiviteettiin. Suunnittele seuraava matkasi siis näiden ohjeiden avulla!