Washington D.C. on täynnä historiaa, kulttuuria ja hyviä ravintoloita

Monelle Yhdysvaltojen pääkaupunki ei tule mieleen ensisijaisena matkakohteena mantereella, vaan useammin suunnataan New Yorkiin, Miamiin, Vegasiin tai Los Angelesiin. Washington D.C. ansaitsee kuitenkin ehdottomasti mahdollisuuden, sillä kyseessä ei suinkaan ole kuiva hallintokaupunki, vaan viihtyisä, taidetta ja kulttuuria täynnä oleva matkakohde. Löytyyhän Washingtonista toki myös maailman kuuluisin hallinnollinen rakennus eli Valkoinen talo sekä Capitol. Vuonna 1791 perustettu Washington on maailman ensimmäinen virallinen pääkaupunki, joka rakennettiin autiolle suoalueelle juuri tätä tarkoitusta varten.

Washingtoniin lennetään toki suoraan, mutta yhtä hyvin sen voi yhdistää kohteeksi New Yorkin matkan yhteydessä. New Yorkista pääsee Washingtoniin helposti bussilla noin neljässä tunnissa. Itse kaupungissa on helppo liikkua kattavan metro- ja bussiverkoston avulla.

Museoita riittää vaikka viikoksi

Taiteenystävälle Washington on varsinainen aarreaitta, sillä upeat Smithsonian Instituten museot ovat kävijöille ilmaisia ja kokoelmat valtavia. Museoita on yhteensä 16 ja ne sijaitsevat lähellä toisiaan The Mall -puistoalueen ympärillä. National Air and Space Museumissa pääsee ihmettelemään ilmailun ja avaruusmatkailun historian mielenkiintoisimpia hetkiä, kuten Wrightin veljesten lentokonetta. Nähtävillä on myös Apollo 11:n laskeutumismoduuli ja oikeasti astronauttien käytössä olleita pukuja, joissa on vielä jäljellä kuutomua. Luonnontieteellisessä museossa voi nähdä yhden maailman upeimmista jalokivistä eli Hope-timantin. Amerikan intiaanien kulttuureihin pääsee tutustumaan omassa museossaan. Yksi Yhdysvaltojen tärkeimmistä taidekokoelmista löytyy puolestaan National Gallery of Artista.

National Mallia reunustavat D.C.:n tärkeimmät nähtävyydet

The Mall on pituudeltaan kolme kilometriä ja sen toisessa päässä kohoaa majesteettisena The United States Capitol eli Yhdysvaltain kongressin rakennus. Toisesta päästä löytyy puolestaan Lincoln Memorial, uusklassista tyyliä edustava vaikuttava muistomerkki, jonka sisällä istuu Abraham Lincolnin patsas. The Mallin keskellä sijaitsee puolestaan obeliski Washington Memorial. Komeista rakennuksista huolimatta itse puistoalue on aktiivisessa käytössä piknik-paikkana, lenkkipolkuna ja kesäiltaisin ulkoilmaelokuvateatterina.

Maailman kuuluisin talo eli se valkoinen sijaitsee kävelymatkan päässä The Mallilta. Taloa pääsee ihailemaan vain aidan takaa, sillä se on toki tarkasti vartioitu. Talon edustalla näkyvien vartijoiden lisäksi katolla päivystävät tarkka-ampujat. Valkoisen talon rakennustyöt aloitettiin vuonna 1792 ja siellä ovat majailleet kaikki Yhdysvaltain presidentit George Washingtonia lukuunottamatta.

Tarjolla myös urheilukulttuuria

Washingtonissa nautitaan myös urheilusta ja erityisen tärkeässä asemassa on baseball. Kaupungin oman joukkueen Washington Nationalsin pelejä voi seurata National Park -stadionilla, lyhyen metromatkan päässä hallinnollisesta keskustasta. Vaikka ei baseballia muuten seuraisikaan, on pelipäivä kaikkine oheistapahtumineen hauska kokemus.

Kaupunginosilla on aivan oma luonteensa

Kun museot ja hallinnolliset nähtävyydet on käyty läpi, kannattaa suunnata hieman kodikkaammille alueille kuten Georgetownin kaupunginosaan. Tässä viehättävässä punatiilisten talojen täyttämän Georgetownin kadut ovat täynnä kauppoja ja viehättäviä kahviloita. Georgetownin joenranta on paikallisten keskuudessa suosittu paikka viettää iltaa.

Kesäaikaan kaupunki on täynnä toinen toistaan hauskempia kattoterasseja, joista voi suunnitella reitin vaikka koko illaksi. Washington on tunnettu myös happy houreistaan, joista kannattaakin ottaa ilo irti. Juomien lisäksi myös ruoat ovat tarjouksessa ja tämä on muuten hinnakkaassa kaupungissa merkittävä etu. Myös brunssipaikkoja löytyy viikonloppuisin joka lähtöön.

Metrolla Virginian puolelle

Yksi viehättävä historiaa henkivä alue on naapuriosavaltio Virginian puolella sijaitsevan Alexandrian vanha kaupunki. Alexandriaan kulkee D.C.:n metro ja matka sujuu 15 minuutissa. Täällä kannattaa käydä vaikkapa syömässä, sillä pieneltä alueelta löytyy useita erinomaisia ravintoloita.

Virginian puolella sijaitsee myös Arlingtonin sotilashautausmaa, josta löytyvät mm. Iwo Jiman muistomerkki, tuntemattoman sotilaan hauta ja John F. Kennedyn hauta. Hautausmaa on suosittu nähtävyys ja siellä vieraileekin vuosittain noin neljä miljoonaa kävijää.